2010. okt. 22.

Kulissza csütörtök

Elloptam Huni cikkcímét:)
Arra kékek mindenkit, aki résztvett ezen a beavatáson, és mostmár tudja, hogy pl hogyan adják ki a bábok a bábszínházban a hangot, azok írjak le IDE hozzászólásként, hogy miket is tanultunk. Majd összegzem, hogy úgy legyen meg egyben. Lássák a többiek is, s lássuk mi is! kőőszi, értékeli majd Gábor!
tehát, 1: mi van amúgy egy színházban, 2: mit tud a Figura színháza!

4 megjegyzés:

  1. kezdem is, vassfuggony: plelemez, ami arra szolgal, hogy ha nezoteren, vagy a szinpadon tuz torne ki, elzarja a ket teret, levegot sem enged at. csak 700 nal nagyobb ferohelyes szinhazban van ilyen

    VálaszTörlés
  2. Erdélyben/Székelyföldön a gyergyói színháznak van a legjobb akkusztikája,amely a terem tetejét ,,díszítő" gigantikus betoncuccoknak köszönhető,amik elnyelik a hangot..
    mellesleg fehér színók igencsak zavaró a színpadról,de nem festik le,mert a munkálat kb egy produkcióra szánt pénzösszeget elvenne..

    VálaszTörlés
  3. Zsinórpadlás ami a színpad felett található és amire rögzítik a repülőszerkezeteket, a változó diszletet (operáknál általában), erre rögzítik a függönyöket a fel,le mozgatáshoz a gyergyói színházban gyenge szerkezetű. Normális esetben akár 2-3 embert is megbírna.
    A színpad első részén (a függöny előtt) taláható az előszinpad, ami átalakítható zenekari árokká is. (Akár a gyergyói színházban is)

    VálaszTörlés
  4. eloszinpad masik neve proszcenium.
    van a hid, amire a fukkony folott/mogott talalhota, es arra szerelik fel a reflektorokat. normalis kotulmenyek kozt ra lehet allni

    VálaszTörlés