2010. nov. 3.

Egy újabb vélemény…

Elgondolkodtatott, hogy vajon miért nem szeretnek a fiatalok, legalábra is nagyrésze, olvasni.
A régi világban, amikor még a szüleink voltak gyerekek az élet sokkal lassúbb volt, sokkal stressz mentesebb. Nekik sosem volt lehetőségük akkoriban naphosszat ülni a számítógép előtt, vagy a TV-t bámulni egész nap, ahol azt se tudják mit nézzenek akkora a választék. Nekik a barátokkal töltött időn kívül az olvasás volt a szórakozás, az az elfoglaltság, amelyben kiélhették a képzelőerőjüket.
A mai fiatalok már sokkal másabb világban élnek, és csak kevesen mondhatják el magukról, hogy bármit szívesen kiolvasnak vagy, hogy egyáltalán szeretnek olvasni. A mi generéciónk sajnos (nem tudom mennyire sajnos, egy részben nagyon, másrészben fejlődni kell) túl gyors világban él, mi más ritmust kell felvegyünk, több a tennivaló, több mindenre kell odafigyelni, többet várnak el tőlünk. A mai fiatal ha házi olvasmányt kap, leghamarabb felböngészi az internetten és elolvassa a tartalmát, hogy ne kelljen ezzel tölteni az időt, neki se ideje, s mire jutna addigra se kedve… személy szerint én is így vagyok…
Ebből kiindulva, csupa jószándékkal, csak halkan, tanácsolom , hogyha hosszabb olvasmányt kérnek tőlünk érdemes volna bemutatni előtte azt, nagyvonalakban a cselekményét, a lényegét, hogy miért lényeges ez a mű számunkra és talán nem szükség kérni, hisz ezek után már a lényeg megvan, de ha már ilyen futó világban élünk ennek is legyen 21. századi ritmusa (:

Kati

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése