2010. okt. 30.

Egy vélemény…


Gondolom ha már eljöttél színjátszó körre a Maszkítóhoz, van valami célod is amit szívesen elérnél ennek segítségével. Ha más nem is, bár az, hogy rájöjj ez neked való-e… 
Mindenkinek megvan az esélye, hogy kirobbanjon és megmutassa mire is képes itt. Van aki több van aki kevesebb tehetséggel. Van akiből tényleg nem lehet színészt faragni, van aki egyből berobban a hazugságok világába, s van akinek idő kell kibontakozni, hogy rájöjjön ő is és a körülötte levők is, hogy van amivel elkápráztassa a közönséget. 
Ha engem kérdeztek, az ember olyat ne csináljon amit nem szeret. Én nem is tudom az csinálni amit nem szeretek. 
8. osztály közepén eljött hozzánk egy lány, aki dráma szakon jár, és be akarta mutatni az iskolát ahova lehetett pont abban az évben felvételizni. Mivel, hogy oda csak minden második évben lehet és mi pont ebbe estünk bele. Rettenetesen tetszett minden ahogy bemutatta, ahogy elmesélte, hogyan működnek a dolgok. Kifejezetten tökéletes lett volna nekem ez az osztály, mert a színészetet, az álcázást, hazudozást nem tudom megunni, és ráadásul nem szeretek tanulni, pontosabban nem szeretem megtanulni azt ami nem érdekel. Sajnos nem sikerült, hogy oda menjek, mert a szüleim nem engedtek ki a városból csak iskola miatt. És ráadásul édesanyám olyat mondott nekem a színészetről amit soha nem felejtek el… Így tehát idejutottam, és rátaláltam a Maszkítóra aminek nagyon örülök, mert itt megpróbálhatom, hogy kár volt-e kihagyni ezt a lehetőséget, vagy tényleg nem nekem való ez. 
Mikor hallottam, hogy a Figura egyik színésze segít nekünk, csodálkoztam, hogy miért pazarolja az idejét ennyi bolond kamaszra, akik nagy része azt se tudja mit akar az élettől, bár mégis jól esett. Gábor, mára már kijavította hibás elgondolásaim, és rájöttem, hogy a dolgok nem mennek olyan könnyen. A szabály amit behozott, jónak tartom, mert itt tényleg megmutatkozik, hogy ki akar további sikereket elérni a színpadon és ki képes is rá, hogy harcoljon ezért. Talán kicsit több időt is hagyhatna, mert lehet, hogy van akinek tényleg ott pislákol a tehetség csak még nem találta meg azt amivel lángra is lobbanthatja. 
Szerintem büszkék lehetünk és szerencsésnek érezhetjük magunk amiért akadt egy ilyen jólelkű színész aki foglalkozik velünk. 

Gáspár Katalin

1 megjegyzés: