2009. okt. 27.

2004

2004-ben négy előadást tekinthettek meg az érdeklődők a Maszkító színjátszó csoport bemutatásában: március 15-én Táncsics Mihály kiszabadítása című színdarabunkkal emlékeztünk az 1848-as forradalomra. Az előadáson az iskola diáksága, tanári kara, valamint a meghívottak vettek részt.

Szövegkönyvet írta: Dezső Mária Magdolna

Rendezte: Dezső Mária Magdolna és Páll László

Szereplők

Táncsics Mihály: Keresztes Zsombor

Táncsics Mihályné: Szakács Mónika

Őr: Bajtalan Hunor

Az őr felesége: Ambrus Bartalis Mónika

Szolgálólány: Nagy György Andrea

Szépvölgyi úr: Tamás Szabolcs

Szépvölgyiné: Horváth Zsófia

Táncsics Mihályné barátnői: Gál Szende Emőke, Angi Tünde, Molnár Katalin, Szász Annamária


Április 2-án ránk hárult az a feladat, hogy egy versösszeállítással tisztelegjünk Karancsi Sándor festőművész előtt. Előadásunk címe: Változatok homokórára. A díszterem zsúfolásig telt, mindenki eljött, aki ismerte és szerette városuk nagy egyéniségét. A produkciót a helyi újságok is méltatták.

Szövegkönyv: Weöres Sándor (Fughetta, Halotti maszk), Nemes Nagy Ágnes (Ne csukd be még, vagy csukd be már, A visszajáró), Kányádi Sándor (Lenne még), Rába György (Küldetés), Jékely Zoltán (Vázlat), Tandori Dezső (Változatok homokórára), Benkő Attila (Fülke)

Rendezte: Dezső Mária Magdolna

Szavalók: Angi Tünde, Szász Annamária, Tamás Szabolcs, Gál Szende Emőke, Ambrus Mónika, Csibi Szidónia, Szakács Mónika, Molnár Katalin, Tódor Réka

2004 május 8-án iskolánk első ízben rendezte meg a Tarisznyás Márton Hagyományőrző Napokat. Színjátszó csoportunk is képviseltette magát ezen a rendezvényen, Tamási Áron Sóvidéki társasjáték című novellájának dramatizált változatát vittük színre.

Rendezte: Páll László

Szereplők: Bajtalan Hunor Keresztes Zsombor


Október 8-10 között zajlott a XII. Országos Diákszínjátszó Fesztivál Marosvásárhelyen, itt Roland Barthes Gondolattöredékek a szerelemről című produkciónkat mutattuk be.

Rendezte: Dezső Mária Magdolna és Páll László

Szereplők

Fiú: Tamás Szabolcs

Lány: Szakács Mónika

Kalitkás fiú: Puskás László

Bőröndös fiú: Pap Géza

Kurtizán: Kedves Csilla

Alma-lányok: Nagy György Andrea, Bálint Emese, Molnár Katalin

Féltékeny lány: Ambrus Bartalis Mónika

Pincérlány: Angi Tünde

Várakozó: Szász Annamária

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése